Contact
Firese Romania

NOUTATI

Descopera mai mult
COMNORD DEVELOPMENT

Technologies That Will Transform Industrial Fire Fighting in 2022 – Technology – Industrial Fire World

Progrese în tehnologia dronelor

Folosirea dronelor pentru incendii industriale, unde pompierii se pot confrunta cu incendii extrem de fierbinți, riscuri de explozie, fum toxici și substanțe chimice periculoase, este în creștere.

„O dronă poate crea o viziune mai holistică a acestor scene de incendiu din mai multe puncte de vedere”, spune Barry Alexander, fondator și CEO al Aquiline Drones. „Dronele vă oferă o imagine completă a scenei în timp ce țin oamenii departe de pericol.”

Dronele oferă imagini aeriene care îmbunătățesc conștientizarea situației. Noile soluții de imagini termice cu costuri reduse pentru drone îmbunătățesc vizibilitatea în condiții dificile. Tehnologia ajută dronele să „vadă” prin fum pentru a furniza informații cheie pompierilor. Comandantii de incident pot primi videoclipuri în timp real, topografie suprapusă și hărți pentru a obține informații care îmbunătățesc misiunea de stingere a incendiilor. Când dronele zboară deasupra capului, tehnologia poate identifica focul ascuns în acoperișuri și pereți pentru a proteja mai bine pompierii. În cazul în care oamenii rămân în clădire, această tehnologie le poate stabili și unde se află.

Dronele de interior precum cele de la Flyability SA pot inspecta clădirile în timp ce pompierii rămân la o distanță sigură. „Dronele pot intra în evenimente periculoase atunci când nu ești sigur de condițiile din interior. Ei pot supraveghea vizual scena pentru a vă ajuta să determinați dacă este sigur să intre cineva”, spune Zack Dukowitz, manager de marketing de conținut al Flyability SA. „După eveniment, puteți folosi drone pentru a aduna date vizuale pentru o eventuală investigație asupra incendiului.”

Dronele operate în interior au nevoie de toleranță la coliziune, astfel încât să poată zbura în spații restrânse, să se ciocnească de un perete și să continue să zboare fără a deteriora drona. De asemenea, au nevoie de capacitatea de a funcționa atunci când nu există semnal și la temperaturi extreme, notează Dukowitz.

De asemenea, brigadele de pompieri industriale pot folosi drone pentru inspecții de rutină. Inspecțiile rezervoarelor sunt în mod tradițional un proces laborios și costisitor care implică timpi de nefuncționare prelungiți și preocupări de siguranță pentru cei care efectuează inspecțiile. Utilizarea dronelor revoluționează această sarcină, oferind informațiile necesare despre condițiile rezervorului, sporind în același timp siguranța și reducând timpul de nefuncționare.

Inapoi la articole
News

PSI inseamna mai mult

Descopera ultimele noutati legate de protectia impotriva incendiilor si ajuta-ne sa facem PSI pe intelesul tututor

Absolute Reports® – Global Porable Fire Extinguishers Market

Noutati SPSU: echipamente de lucru si autospeciale

Vezi mai mult